Търговците избраха материал за облицоване на павилионите, ще поискат отмяна на търговете
Търговците избраха материал за облицоване на павилионите, ще поискат отмяна на търговете / netinfo

   Да бъдат облицовани металните павилиони в Кюстендил с материал "Сайдинг", производен на ПВЦ, решиха търговците в Кюстендил.

   "Материалът е особено популярен в Америка, производителите дават гаранция 50 години, че няма да се повреди.  Ако вие си ги монтирате, цената ще бъде 20 лв. за кв.м. с ДДС. Има сертификат от пожарната, че при огън ще се стопи, без да отделя отровни вещества", коментира дистрибуторът  Николай Вълчев.

   Той посочи, че продуктът се използва за облицовка на павилиони и в София.

 

Търговците избраха материал за облицоване на павилионите, ще поискат отмяна на търговете
netinfo
  "Преди няколко години Бойко Борисов поиска от дребните търговци да подобрят външния вид на павилионите и този материал беше предпочетен от болшинството търговци", съобщи Вълчев. 

  "На кмета съм предложил 10 начина за разкрасяване на павилионите. Топката вече е в тяхно поле. От грозното патенце можем да направим принцеса", каза търговецът Иван Христов.

  На събрание търговците решиха да се внесе искане в общинския съвет за отмяна на търговете за павилионите, а вместо това да бъде определено поскъпване на наемите.

   На 5 март те ще покажат избрания материал на кмета на Кюстендил Петър Паунов, както и снимки сравняващи два обекта преди и след облицоването му.