/ Дарик- Кюстендил
Единственият в страната Театър на сенките от ПГИМ „Йордан Захариев“ с ръководители Даниела Тодорова и Румен Манов бе награден за постановката „Спасете Земята“.

Мащабен проект за ремонт на театъра и пространството около него

Тя представлява вълнуващ танцов спектакъл, в който фигурите със сенки на тела се разказват истории, които поставят актуални проблеми - за околната среда, защитените растителни и животински видове, ролята на човека в опазването на природата и хармонията, която трябва да постигнем в съвременния свят.

Театър на сенките взе първа награда

Националният конкурс „Зелена планета - 2019“, е част от Международния детски екологичен Форум „Зелена планета - 2019“, провеждащ се по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение „Зелена планета“ в рамките на Международната му програма „Диалог на културите: от запознанството към уважението“.

Театър на сенките взе първа награда

Организатори на национално ниво са Фондация „Устойчиво развитие за България“, Руският културно-информационен център и Националният дворец на децата. През 2019 г. форумът е посветен на Годината на театъра.

Театър на сенките взе първа награда

Целта на конкурса е насочване на общественото внимание към международните въпроси на екологията посредством масово привличане на децата и младежите чрез театралното изкуство.

Театър на сенките взе първа награда

„Театърът на сенките“ възникна преди четири години. Горди сме с творческия си труд, защото той е новаторски за страната. Стремим се да докоснем сърцата на своята публика търсейки красивото - както в природата, така и в човешките взаимоотношения.

С всяка нова постановка се стараем както да забавляваме зрителите си, така и да добавяме нови моменти в нашите изпълнения - все по-сложни като изиграване и все по-вълнуващи като емоционално съпреживяване", заяви ръководителят Даниела Тодорова

Театър на сенките взе първа награда

Наградената постановка може да видите тукhttps://www.vbox7.com/play:4ed4e6bfce?fbclid=IwAR38XIcQhCgG4ra8YKGKgCIcOfBCzHkb1FwEMlLFWmdJHQMnKaKjE_NvK3E