/ Дарик,архив
Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг за  финансиране на проект „Обновяване/реконструкция на Общински театър Кюстендил и изграждане и възстановяване на зона за отдих парк Театъра се проведе в Кюстендил.
 
Началното училище в Кюстендил с проект за един по- красив и зелен двор

5 895 784 лева са необходимите средства за реализиране на проекта. 2 914 092 лв ще е  безвъзмездната финансова помощ от оперативна програма „Региони в растеж.Съгласно изискванията на оперативната програма Община Кюстендил трябва да осигури собствено съфинансиране, чрез Фонд за устойчиви градове.

Кредитът ще бъде в размер на 2 981 691 лева. Срокът на кредита е 20 години, очаква се да има и 36 месеца гратисен период. Праектът включва  реконструкция и обновяване на сградата на театъра и пространството пред него, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и  подобряване на достъп на лица с увреждания. 

Община Кюстендил реализира проект на стойност 424 044 евро по програмата за ТГС България-Сърбия

Ще бъде реорганизиран паркинга зад театъра, ще се подменят плочките, щ е има декоративно осветление в пространството пред театъра. „Предвижда се да бъдат изградени 2 фонтана, единият ще е с места за сядане, другият ще е т. нар - сух фонтан.

Ще бъдат направени места за парков и градински шах с големи фигури, както и маси за шах.Ще има вградени прожектори в настилката пред театъра, места за сядане  и отдих.Ще има пътека, която ще свързва театъра с велоалеята“, заяви зам.кметът Надя Каратова