/ Община Кюстендил
Кметът Петър Паунов е подписал договор с министър Петя Аврамова и министъра на евроинтеграцията на Република Сърбия за европейско финансиране на проект в село Слокощица.

За четвърта поредна година конференцията BizzIT е в Кюстендил

"Община Кюстендил спечели проект на стойност 424 044 евро по програмата за ТГС България-Сърбия, с партньор община Лебане. Бюджетът за Кюстендил е 279 141 евро, а за Лебане - 144 903 евро. Той е по приоритетна ос Околна среда - опазване на природата", информира кметът Петър Паунов.

Реновирана ще бъде сградата на бившето училище в село Слокощица, като в нея ще бъде изграден Център за екологично образование. Предвиждат се мерки за енергийна ефективност за сградата, със саниране, ремонт на покрива, подмяна на дограма. 

Община Кюстендил спечели ваучер на стойност 15 000 евро по инициативата WiFi4EU

Проектът предвижда още да бъде изготвена съвместна екологична програма "Бъдете равни с природата", за деца в предучилищна възраст, еко-обучение в Кюстендил и тридневна детска изложба "Моят зелен град".

Ще бъде изготвен съвместен екологичен план "Околна среда в трансграничния регион" и ще се организира двудневен дискусионен форум "Трансгранична околна среда - състояние и тенденции".