килийно училище
килийно училище
На 17 и 18 май ще се проведе за четвърта поредна година конференцията BizzIT Кюстендил, лекциите започват днес следобед в 15.30 часа в Килийното училище и продължават утре от 10,30 в хотел Кюстендил, информира кметът Петър Паунов.

Три паралелки с дуална форма в две професионални гимназии в Кюстендил

Тя е организирана от фирма „Уебрика“ и Сдружение „Умни модели и приложения“, със съдействието на Община Кюстендил. Мотото на конференцията тази година е „Изкуство, технологии и предприемачество“.

В първата част на конференцията е насочена към технологиите в изкуството и класната стая, предприемачеството и иновациите, и умните градове. На участниците ще бъдат демонстрирани картини-роботи и дигиталната класна стая от експертите на Европейския софтуерен институт Павел Върбанов и Кристина Димитрова.

Александър Джоганов, който има над 20 годин опит във финансовата сфера и един от управляващите партньори на най-новия фонд за стартиращи бизнес са капитал от 20 млн. евро Innovation Accelerator, ще разкрие тайните за това какво е да си предприемач, какво е стартъп, какво е иновация и как да стартираме собствен бизнес. Петко Петков от ЗараЛаб ще представи как иновациите се използват, за да направите от един обикновен град - умен град.

Втората част на конференцията е насочена към новите дигитални технологии, които се използват в изкуството. Д-р Златка Узунова, която е експерт в лабораторния комплекс на София Тех Парк ще покаже как картините оживяват чрез добавената реалност (augmented reality).

Училищна панорама и панорама на професионалното образование - Кюстендил

Калин Стоянов, който е един от създателите на „Red Ring Entertainment“, една от най-успешните компании в България в областта на постпродукциите, дигиталната анимация и визуалните ефекти в рекламата и киноиндустрията, ще представи най-новите тенденции и технологии в дигиталната анимация.

За всички онези, които обичат да играят на компютърни игри, Митко Цапрев, създателят на играта Lifeslide, ще разкаже как можеш да следваш мечтите си и да създадеш едни от „най-яките“ компютърни игри.

Конференцията ще бъде закрита с лекцията на Антони Христов, който до скоро беше художествен директор в Пиксар (Pixar Animation Studios), но се завърна в България, за да работи тук и да учи млади хора на тайните на анимация. Г-н Христов е бил художествен директор и е участвал в създаването на множество любими анимационни филми на Уолт Дисни, сред които Търсенето на Немо (Finding Nemo), Количките (Cars), Феноменалните и Феноминалните 2 (The Incredibles, Incredibles 2), Уол-и (Wall-E) и много други.