Със запазен състав и Еньо Кръстовчев Марек е готов за ЮЗ В група
Със запазен състав и Еньо Кръстовчев Марек е готов за ЮЗ В група / Дарик Нюз,архив

"Марек" ще разчита на отбора, който извоюва влизането в Югозападната "В" група през новото първенство 2016/ 2017 година. Няма нови имена в отбора, с изключение на завърналия се в родния си клуб Еньо Кръстовчев, който последно игра в Гърция. Кръстовчев обаче е контузен и тренира на облекчен режим за момента, като се очаква включването му за важните срещи от първенството, което започва на 14 август. Жребият за ЮЗ "В" група ще бъде теглен утре в София.
"Изиграхме 6 контролни срещи през подготвителния период, равносметката е 2 загуби, 3 равни мача и 1 победа. Но, резултатите в контролите не са най- важното нещо. Важното е, че отборът върви във възходяща линия, създаваме доста положения, но ги пропускаме с лекота. Не предвиждам повече проверки преди старта, ще си изчистваме нещата в тренировките", коментира за Дарик старши треньорът Борис Кръстев. Той планира привличането на 19- годишен вратар от школата на "Пирин" и млади футболисти, за да има повече варианти за ротации в състава, предвид планираните участия в Купата на България и Купата на Аматьорската футболна лига.
"Марек" ще има отбор и в Елитната юношеска група до 17 г., воден от Анжело Кючуков. Жребият отреди гостуване на ЦСКА в първия кръг и във втория домакински мач с "Ботев 2002"- Пловдив.
Цветан Видински ще работи с юношите старша възраст, а с детския отбор- Светослав Георгиев. Асен Нешев и Слави Станчев са другите де имена в треньорския екип на школата.