Свободни работни места вече се заявяват и онлайн
Свободни работни места вече се заявяват и онлайн / Дарик радио,архив

Работодателите вече имат възможност да заявяват свободни работни места на сайта на Агенция по заетостта,информират от Бюро по труда- Кюстендил.

Новата онлайн услуга позволява на работодателите да спестят време, подавайки своите заявки дистанционно, без да се налага да посещават бюрата по труда. След като работодателят попълни коректно всички необходими полета в заявката на електронния сайт на Агенция по заетостта, тя ще се обработва от трудов посредник. Подаването на електронна заявка няма да ограничи личния контакт между трудовия посредник и работодателя - те ще поддържат връзка по телефона или електронната поща с цел уточняване на всички детайли. Информацията за свободните работни места ще се въвежда в общата база данни на агенцията, където се намират и всички останали заявки, подадени на хартиен носител в бюрата по труда.
Наличието на нов канал за достигане до услугите на Агенция по заетостта не изключва и не ограничава възможността на работодателите да подават заявките си на място в бюрата, по телефона или по електронна поща, както и да се възползват от индивидуалните консултации с трудовите посредници.