Струма пее събра около 1000 участници, вижте отличените
Струма пее събра около 1000 участници, вижте отличените / Община Невестино

Около 1 000 участника от 70 читалища, музикални училища и клубове по фолклорни изкуства участваха във Фолклорният фестивал „Струма пее". Той се проведе за осми път, под патронажа на кмета на община Невестино- инж.Димитър Стаменков и организацията на Общинска администрация- Невестино.

"Струма пее" събра около 1000 участници, вижте отличените
netinfo

Жури в състав: Светла Цветкова- народна певица и преподавател, Бойко Димитров- хореограф и Петър Цветков тамбурист и диригент на инструментални състави, присъдиха първи награди- медали за индивидуалните изпълнители и плакети за групите. Отличия за- Александрина Иванова и Димана Мирчева от НМУ"Л.Пипков"- София, Ирина Асенова от с. Кленовник, Евелина Василева от с. Батановци, Николай Матрачийски от с.Костенец, Петя Михайлова от гр.Перник, Богдана Иванова и Теодор Соколов от гр.Луковит, Галя Арнаудова от гр.Благоевград, Момчил Андонов от с.Ваксево, Василка Бързачка от с.Багренци, Александра Борисова, Елиза Огнянова и Михаил Георгиев от гр.Кюстендил и други.

"Струма пее" събра около 1000 участници, вижте отличените
netinfo

Първи места спечелиха групите от гр.Симитли, гр.Дупница, с.Рударци, с.Четирци,община Невестино, с.Радуил, с.Дивотино, с.Баничан, с.Багренци, с.Ярджиловци,Танцов ансамбъл "Пауталия" гр.Кюстендил и МТС "Разметаница" гр.Бобов дол.
Организаторите благодарят на всички участници за показаната любов към българския фолклор и се надяват, че допринасят за неговото съхраняване и популяризиране.

"Струма пее" събра около 1000 участници, вижте отличените
netinfo