Евелина Николова със сребърен медал от ЕП в Румъния
Евелина Николова със сребърен медал от ЕП в Румъния / БФБ
Спортист №1 на Кюстендил за 2011 г., в анкетата на Дарик радио и Община Кюстендил, Евелина Николова спечели сребърен медал от Европейското първенство по борба в Букурещ, Румъния. Николова, която се върна на тепиха след контузия, отстъпи на финала пред  Ирина Хусяк (Украйна) - 4:10.

Евелина Николова със сребърен медал от ЕП в Румъния
БФБ

Биляна Дудова ликува с трета европейска титла в кариерата си. Националката триумфира в категория до 59 кг, като на финала се наложи с 3:0 над рускинята Светлана Липатова. 
 
Дупничанката Миглена Селишка също се окичи със сребърен медал, тя загуби финала при 50-килограмовите от украинката Оксана Ливач с 4:6. Така равносметката до момента е злато и два сребърни медала за българската борба. 

Миглена Селишка със сребърен медал от ЕП в Румъния
БФБ

Днес световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин ще брани титлата си срещу италианката Аурора Кампаня в категория до 62 кг.. Спортист №1 на България за 2018-а стигна безапелационно до финала, като само за 43 секунди тушира азерката Татяна Омелченко.

Мими Христова загуби полуфинала при 55-килограмовите след 3:11 от унгарката Емесе Барка и ще спори за бронза.
На тепиха в Букурещ днес излизат и мъжете, в класическия стил. Дупничанинът Даниел Александров стартира срещу литовеца Паулиус Галкинас в категория до 77 кг. В потока на носителя на златния пояс "Никола Петров" са представителите на силните школи на Грузия, Азербайджан и Армения, с които може да се срещне на полуфиналите, информира сайта на БФБ. 
При най-леките до 55 кг, състезателят на клуб “Васил и Георги Илиеви” Недялко Петров излиза срещу украинеца Владислав Коростелов.
 
При най-тежките до 130 кг, Спортист №1 на Кюстендил за 2018 г., Милослав Методиев ще спори с норвежеца Оскар Марвик. При успех най-вероятно ще се бори със световния шампион Сергей Семенов (Русия) в четвъртфиналите.
Срещите започнат от 11,30 часа. 

БФБ