Няма да има нови избори за Общински съвет в Дупница, а пренареждане
Няма да има нови избори за Общински съвет в Дупница, а пренареждане / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив
Темата за депото ще бъде една от темите на предстоящото заседание на ОбС Дупница този петък. Местните парламентаристи ще гласуват промяна на предназначението на 7 терена, общински имоти,  6 от тях намиращи се в землищата на село Джерман и 1 в село Грамаде. Те са необходими за разширяване на площадката за изграждане на инсталация за предварително третиране на смесени битови отпадъци и инсталация за компостиране на зелени/ разделно събрани биоразградими отпадъци с клетки на депо и съпътстваща инфраструктура, като част от проект Регионален център за третиране на неопасни отпадъци Регион Дупница.
От докладната става ясно, че тъй като Регионалният център засяга общински земеделски земи – пасища и мери, е необходимо да се проведе процедура по промяна на предназначението на тези земи. На сесията трябва да бъде дадено предварително съгласие за това.

„Отчитайки факта, че земите, които се засягат от промяната на предназначението са около 18,9 % от общата площ на пасищата и мерите в землищата на двете села, както и силно намалелия брой животни считам, че това няма да доведе до недостиг на земеделска земя за нуждите на животновъдите в двете села“, се казва в мотивите на кмета на община Дупница, който е вносител на предложението.
Дарик- Кюстендил