/ Виолета Атанасова
Струнен квартет „Фрош“, който  миналата година бе удостоен с наградата „Златен квартет“, съпътстваща Националната награда „Марин Големинов“, бе гост на кюстендилската музикална общественост  съгласно статута на  присъдената му награда.

След наградата Златен  квартет, Струнен квартет Фрош изнесе концерт в Кюстендил
Виолета Атанасова

Виолет Вьорлер, известна сред нашите съграждани като „българката от Франция, която дарява“,посети концерта, част от програмата на Майските музикални дни, които тази година са под мото „Избери класиката!“. Тя доведе в Художествената галерия както свои близки, така и голяма група членове на Клуба на инвалида, с който я свързва дългогодишно приятелство.

Златният квартет „Фрош“ ще изпълни важен ангажимент пред кюстендилската публика

За хората от Клуба на инвалида това беше едно много вълнуващо събитие, някои от тях за първи път са на концерт с класическа музика, други вече не помнят откога не са преживявали подобно нещо, сподели с благодарност Валентина Симеонова, председател на Основната организация на Съюза на инвалидите.

Музикално сдружение „Марин Големинов“ има вече утвърдена традиция да кани на свои концерти хора с увреждания, преди всичко от ДПЛФУ „Ильо Войвода“, чието ръководство оказва пълно съдействие за това с осигуряването на специализиран транспорт и придружаващи хората социални работници.

За този сезон сдружението покани Мартин Петров, който живее в дома, да заснеме всички събития от афиша на Майските музикални дни. Виолет Вьорлер сподели  желанието си за партньорство с Музикалното сдружение и  намеренията  си да доведе от Франция  в Кюстендил изпълнители от различни жанрове.

След наградата Златен  квартет, Струнен квартет Фрош изнесе концерт в Кюстендил
Виолета Атанасова


Сред публиката  бяха  представители на фирмата основен спонсор на наградата „Златен квартет“ – Торготерм АД, както  и доайенът на сдружението Димитър Божилов, който вече  се оттегли от активната  си дейност в него, но продължава да се чувства съпричастен към каузата му, сподели Павел Чавдаров, член на Управителния съвет на МС „Марин Големинов“. 
 

Виолета Атанасова