Валери Райчев със състезателите си Владислав Методиев и Михаил Павлов
Валери Райчев със състезателите си Владислав Методиев и Михаил Павлов / Владислав Методиев
Неостаряващият Владислав Методиев отново стана републикански шампион по борба. Той триумфира в категория 130 кг на Държавното лично- отборно първенство. Среброто остана за съотборникът му в клуб „Васил и Георги Илиеви” Михаил Павлов. Така тази категория остана кюстендилска, въпреки контузията на националният състезател Милослав Методиев.

Владислав Методиев- златен медал, Михаил Павлов- сребърен
БФБ

Шампион на България стана и Августин Спасов, който победи на финала в категория 60 кг Иво Илиев с 6:4.

Августин Спасов- шампион на 60 кг
БФБ

Владислав Методиев е трикратен носител на приза Спортист №1 на Кюстендил, а Августин Спасов е актуалният носител на приза от последното издание на анкетата на Дарик радио и Община Кюстендил за 2017 г.

Сребърен медал за кюстендилския клуб спечели Константин Стас в категория 67 кг. Бронзово отличие за Симеон Станкович, който победи в малкия финал Кирил Милов и подсказа, че е готов да се бори и с Николай Байряков за титулярното място в националния отбор на категория 97 кг.

Константин Стас- сребърен медал за клуб Васил и Георги Илиеви
БФБ

Симеон Станкович- бронзов медал в кат. 97 кг
БФБ


Отборно, кюстендилският клуб остана на 4- то място. Със само 7 борци няма как да влезем в тройката, коментира Валери Райчев. Главният треньор на клуба поздрави всички момчета и момичета за представянето. Жените също са 4- ти в отборната надпревара.

Единственото отличие при жените спечели Рая Кьосева, която е трета в категория 62 кг. Призови класирания за Адриана Димитрова- 4 място в категория 55 кг, а Джулия Андонова е 5- та. Даниела Крумова е 5- та при най- леките, до 50 кг. Иванка Барутчийска е 5- та в 53 кг. Валентина Николова е 6- та, а Димитрина Кьосева е 7- ма при 57 кг.
 
Дарик- Кюстендил