Санирана детска градина, подменени ВиК системи и нови кабинети в община Кюстендил
Санирана детска градина, подменени ВиК системи и нови кабинети в община Кюстендил / Дарик-Кюстендил,архив

Санирането на Детска градина „Мечта", с ремонта на покрива по програма "Красива България", подмяната на ВиК системите в детските градини „Еделвайс" и „Слънце", газификацията на кухненския блок в бившата градина „Здравец" и хидроизолацията на покрива на филиал „Зорница" към Детска градина „Първи юни" са по- мащабните ремонти извършени от община Кюстендил, преди старта на новата учебна година. Със средства от делегираните бюджети, по инициатива на директорите, в Детска градина „Първи юни" има изграден кабинет за работа с деца със специални образователни потребности и интерактивна площадка за изучаване на правилата за безопасност на движението, а в Детска градина „Славейче", кабинет и преобразуван в библиотека, обобщи директорът на Дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт" Нели Петкова.
„Единствените сгради, които все още не са санирани са ПМГ, с Началното училище, Второ ОУ и вторият адрес на детска градина „Първи юни", бившият филиал „Зорница". За тях обаче са в ход процедурите за ремонт по ОП „Региони в растеж", коментира Петкова.

Всички учебни заведения в община Кюстендил са готови за началото на учебната година, на 15- ти септември.
Извършени са проверки и на спортните съоръжения в училищата и детските градини, като ангажимент на директорите е да провеждат постоянен контрол. За съжаление, много често тези съоръжения се ползват не само от учениците, а и от други деца и възрастни, които не ги пазят.