Областният управител Виктор Янев и екипа му
Областният управител Виктор Янев и екипа му / Влади Владимиров
Увеличаване на броя на върнатите и оспорени в съда решения на Общинските съвети в областта през 2018 година, обяви областният управител Виктор Янев. От 1 296 решения на 9- те Общински съвета, върнати са 104. Като през последните години Виктор Янев и екипът му са оспорвали, средно по около 30 решения на година.
17 от върнатите решения са преразгледани и съобразени с изискванията на областна администрация, 7 са в период на преразглеждане, а останалите са в Административен съд- Кюстендил, като до момента няма решения по тях.

“В голямата си част, оспорените решения на Общинските съвети са свързани с Параграф 27 от Закона за земеделските земи, който касае връщането на имотите в стари, реални или възобновими граници. Правим го, заради хората, които в повечето случай са ощетени, но има и случай, където става дума за уголемени имоти, повече от реалните”, коментира Областният управител Виктор Янев.

Янев изрази удовлетвореност от работата на Областна управа по плановете за новообразуваните имоти по Параграф 4, които са готови за над 90% от населените места.
 
Дарик- Кюстендил