Разследват злоупотреби в общинската болница и дипломата на Росен Тимчев
Разследват злоупотреби в общинската болница и дипломата на Росен Тимчев / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Сигнали за нарушения в общинската болница са подадени до председателят на ОбС Дупница, Ивайло Константинов. В медицински одит извършен през август се посочва, че Росен Тимчев не притежава автентична диплома от Медицински университет, по специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт". Две срещи, инициирани от председателят на ОбС Ивайло Константинов между новоизбраният и бившият управител на общинската болница се провалят, тъй като Росен Тимчев не се явява на тях. „Това не е среща за запознанство, а за приемно-предаване", каза Константинов.
Причината за неявяването на Росен Тимчев, Константинов не може да изясни. Д-р Миков е обяснил, че Тимчев се е явил на първата среща за 5 минути и след това е напуснал мястото, а на втората въобще не е дошъл. Днес Константинов изпраща нотариална покана до Росен Тимчев да се яви най- късно до четвъртък, до 10 часа. Ако не се появи, на сесията в петък Константинов внася извънредна докладна, с която да се утвърди комисията, която трябваше да присъства на приемно-предаването. Тя вече е създадена, но за да бъде законна, трябва да получи мандат от ОбС. Константинов обясни, че с оглед на факта, че Росен Тимчев е излъчен от редиците на ГЕРБ е предложил те да нямат представител в тази комисия, поканена е следващата по големина група, тази на БСП и те са излъчили свои представител - Илия Чорбаджийски, другите двама ще са специалисти от одитния отдел на общината.
Твърденията на новоизбраният управител д-р Миков и новоизбраният екип са, че в болницата има сериозни нарушения, обяви Ивайло Константинов. Той допълни, че става дума за изключително сериозни нарушения, които на този етап няма да коментира, до момента, в който не се установят окончателно. Константинов обяви още, че е получил доклад от медицинския одит, извършен през август, в който се посочва, че дипломата по „Обществено здраве и здравен мениджмънт" на Росен Тимчев от Медицински университет е неавтентична, т.е фалшива.
„Ако има установени злоупотреби, аз ще бъда първият човек, който ще внесе сигнал в прокуратурата, така ще се случи и с въпросния сигнал за дипломата", заяви категорично Константинов.