Провериха и сезират прокуратурата за стадото крави, което преминава през парка в Самораново
Провериха и сезират прокуратурата за стадото крави, което преминава през парка в Самораново / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Община Дупница ще сезира прокуратурата за проблема със стадото крави и бикове в Самораново, които притесняват жителите на селото. Съвместната проверка на няколко институции завърши с 4 предписания.
Две са с постоянен срок - да не се допуска животните да навлизат в района на детската площадка и парка, както и да се спазва маршрута разрешен за преминаване на животните, а това е ул. Отовица, край реката.
Другите две предписания са със срок до 30 дни - да намали броя на животните до 4, които сега са над 20, освен това ще трябва да бъде изградена и септична яма. Проверката е установила, че има обособени помещения - ламаринен навес, който е изграден незаконно и предстои да бъде премахнат. След 30 дни ще бъде направена повторна проверка, ако предписанията не са изпълнени ще бъдат съставени актове, съобщиха от отдел „Екология" към община Дупница.
Сигналът ще бъде предаден и на прокуратурата. В проверката са участвали още представители на РЗИ- Кюстендил, Областна дирекция по безопасност на храните, отдел незаконно строителство и полицията.