Проф. Даниел за наградата Вл. Димитров- Майстора: Най- голямата, която съм получавал
Проф. Даниел за наградата Вл. Димитров- Майстора: Най- голямата, която съм получавал / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Това е най- голямата награда, която съм получавал като професионалист, каза пред Дарик проф. Андрей Даниел. Той е носителят на националната награда за живопис "Владимир Димитров- Майстора" за 2013 година и получи на рождения ден на Майстора, специално изработената за призьорите статуетка на големия български художник.
"Наградата, година по- късно е пипнах, усетих я и на тежест. Тази статуетка, изработена от моя колега Кирил Матеев е нещо много приятно", заяви проф. Даниел. Негови картини са подредени на първия етаж на ХГ "Вл. Димитров- Майстора", част от тях се показват за първи път.
"Грубо казано, изложбата е сглобена от картини, които съм показвал в последно време, и от изложбата в София, която ми донесе тази награда миналата година. Показвам и картини от т. нар. Парижки цикъл". Лятото на 2012 година бях в Париж, в помещенията на художествената академия. Рисувах ги миналата година именно за тази изложба, за Кюстендил. Имам не лоши отзиви засега", каза проф. Андрей Даниел.