Посланикът на Тайван ще посети Кюстендил
Посланикът на Тайван ще посети Кюстендил / Дарик- Кюстендил, архив

 Посланикът на Тайван в Атина ще посети Кюстендил. България няма официални дипломатически отношения с островната държава, независимостта на която не се признава от Китай.  Посолството в Атина отговаря и за връзките с България и Кипър. Нейно превъзходителство г-жа Елизабет Чу пристига по покана на депутата Димитър Чукарски. Тя ще подари компютри на неправителствени организации от областта.

"Все още уточняваме списъка, но в него са включени организации от Кюстендил и Дупница, като детски градини, Дом "Олга Стоянова" в Дупница, ФК "Бузлуджа"- Кюстендил, както и сдружения на земеделски производители", каза в интервю за Дарик Чукарски.

Независимият депутат е бил единственият политик от Балканите, който е участвал в световния политически форум- "Модерната държава- стандарти на съвременната демокрация", проведен в Русия, под патронажа на президента Дмитрий Медведев.

"Една от основните теми бе, че Русия има място в една обща система за сигурност. Като противопоставянето вече не е Изток- Запад, а общите усилия трябва да бъдат насочени срещу тероризма, корупцията и трафика на хора и оръжие", заяви Димитър Чукарски. Във форума са участвали политици, като Премиера на Италия Силвио Берлускони, генералният секретар на НАТО Джордж Робъртсън, полският дисидент Адам Михник и др.