Пияни шофьори бързо признават вината си и сключват споразумения за условни присъди
Пияни шофьори бързо признават вината си и сключват споразумения за условни присъди / Дарик Нюз,архив

Масово пияни шофьори от Кюстендил сключват споразумение с прокуратурата за условни присъди. Районен съд- Кюстендил е одобрил само от началото на месец август 7 споразумения между пияни шофьори и прокуратурата за условни присъди, придружени с отнемане на свидетелството за управление на МПС, за различен период от време. Става дума за водачи, които са хванати пияни зад волана през този месец, които бързо признават вината си и сключват въпросните споразумения.
За шофьор хванат с 1, 25 промила, наказанието е- „лишаване от свобода" за срок от 3 месеца, което да бъде отложено с изпитателен срок за 3 години, както и „лишаване от право да управлява МПС" за срок от 5 месеца.
В друг случай, при който дрегерът е отчел 1, 44 промила, наказанието за пияния водач, признал вината си е «лишаване от свобода» за срок от 5 месеца, което на основание чл. 66, ал. 1 НК се отлага за изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият ще изтърпи и наказание „Лишаване от право да управлява МПС" за срок от 15 месеца.
По- сериозно е наказанието за шофьор хванат да управлява автомобила си с концентрация на алкохол в кръвта си 2,47 на хиляда- „лишаване от свобода" за срок от 1 година, изпълнението на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години и 6 месеца, както и глоба в размер на 500.00 лева. Обвиняемият се лишава от правото да управлява МПС за срок от 2 години.