/ Дарик-Кюстендил

Постоянна мярка „задържане под стража” постанови Кюстендилският окръжен съд за 75-годишния мъж, обвинен за убийството на 45-годишен мъж.

Мъжът бе задържан на 7 септември от кюстендилски криминалисти, като той е основният заподозрян за извършено тежко криминално престъпление - убийство на 45-годишен мъж.

Освободиха жената на заподозряния за убийство 75-годишен мъж

В съдебната зала обвиняемият единствено попита къде е жена му. А на излизане обяви, че е невинен, като на журналистически въпрос защо е убил, той каза - неволно.

38-годишна е втората задържана за убийството в Кюстендил

Смъртта на жертвата е настанала след сбиване между двамата в жилището на по-възрастния в кв. „Герена“ и по първоначални данни, е настъпила в резултат на задушаване.

Дарик-Кюстендил

Тялото на 45-годишния мъж бе намерено в храстите на блок 185 в кв. „Герена“. Часове по-късно бе задържана и 38-годишната съпруга на по-възрастния мъж. След изтичането на 24-часовата мярка жената бе освободена. 

45-годишен мъж в Кюстендил е бил убит (СНИМКА)

По време на мярката адвокатът на обвиняемия Илиян Хаджийски поиска мярката да бъда променена на домашен арест. Искането не бе уважено от съдия Йоланда Цекова, като сред мотивите тя посочи, че има възможност обвиняемият да извърши и други престъпления предвид обвинението, което му е направено.

За това престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, заради което бе постановена и тази мярка за неотклонение.