Още един от задържаните роми за убийството в черешовата градина в Шишковци иска да излезе от ареста
Още един от задържаните роми за убийството в черешовата градина в Шишковци иска да излезе от ареста / netinfo

Още един от задържаните 9 роми за убийството в черешовата градина в село Шишковци, Георги Николов е внесъл в Окръжна прокуратура- Кюстендил искане за по- лека мярка. Това съобщи за Дарик наблюдаващият прокурор по делото Камелия Стефанова. Тя очаква все още заключенията по експертизите, които прави Националния институт по криминалистика и криминология.

8 от задържаните 9 роми са с постоянна мярка "задържане под стража" от 29 юни. Това са: Атанас Рангелов на 22 години, Асен Иванов на 40 г., Георги Николов на 32 г., Ангел Иванов на 30 г., Боян Иванов на 29 г., Стоян Асенов на 32 г., Трайчо Иванов на 34 г. и Бисер Найденов на 36 години. Последният задържан за убийството на Пламен Момчилов и побоя над Кръстьо Симеонов и Марияна Спасова бе- Александър Димитров / Попето /. Всичките арестувани са от квартал "Изток". Инцидентът стана на 25 юни.

Само един от тях не е осъждан до момента и е с чисто минало. Това е 34-годишният Трайчо Иванов. С най- много присъди - 11, е Боян Иванов. С по 8 присъди са Асен Иванов  и Ангел Иванов. 4 пъти е осъждан, а по две присъди е реабилитиран Бисер Найденов. Стоян Асенов е осъждан два пъти. Атанас Рангелов има присъда за кражба, а Георги Николов е съден от Военния съд в Сливен.

До момента искания за по- лека мярка внасяха адвокатите на Стоян Асенов, който лежа и в Затворническата болница в София, и на Боян Иванов.