Организацията на Жени ГЕРБ - Дупница помага на приемни семейства
Организацията на Жени ГЕРБ - Дупница помага на приемни семейства / ПП ГЕРБ

Организацията на Жени ГЕРБ - Дупница проведе дарителска кампания в помощ на приемни семейства от общината. Дамският актив на ГЕРБ събра средства, с които закупи детски колички, проходилки и бебешки дрешки. Те бяха подарени на пет приемни семейства и една социално слаба майка, отглеждаща сама детето си.

"Всички деца, за които се грижат приемни родители, са до 3-годишна възраст. Най-малкото детенце е момиченце на половин месец, а най-голямото - момченце на година и четири месеца. Две от дечицата са със специални нужди. Това, с което са се ангажирали семействата, станали приемни родители, е изключително отговорно и нелеко. Затова и тази наша инициатива е с фокус върху "приемната грижа", обясниха дамите от ГЕРБ, инициирали кампанията. Те поясниха, че приемните родители ще могат да използват детските колички и проходилки и при отглеждане на следващите им поверени деца.

За жеста и помощта приемните семейства изказаха огромни благодарности към организацията на Жени ГЕРБ - Дупница. Родителите заявиха, че с това се върши едно добро дело по отношение на децата в риск.

Към Община Дупница са утвърдени 16 приемни семейства - 15 професионални и 1 доброволно. Семействата са утвърдени по проекта "И аз имам семейство", а от началото на тази година са преминали към новия проект "Приеми ме 2015". Така не е допуснато прекъсване на услугата "приемна грижа".