/ Дарик-Кюстендил,архив
Подготовка за искане на разрешение за втора мина в местността Гърбино в Община Кюстендил е в ход, алармира общинският съветник инж. Огнян Атанасов. Той се позова на информация, публикувана преди два дни в Държавен вестник.

”Министърът на енергетиката, на основание на постъпило заявление за търсене и проучване на подземни богатства, открива производство по предоставяне на разрешение за търсене на подземни богатства- метални полезни изкопаеми в площ Гърбино на територията на общините Трекляно и Кюстендил.

Явно е, че се мисли за втори рудник. Министърът на енергетиката не е разбрала нашите послания и нашата декларация, тя трябва ясно да разбере, че ние не желаем на територията на нашата община да се развива такава дейност, която е в разрез с общия устройствен план на община Кюстендил”, заяви Огнян Атанасов.

„Ще уведомим г-жа Петкова за мината в Гърбино, ще бъдат направени необходимите срещи.Позицията ни не се е променяла и няма да има партньорство на тази основа”, отговори кметът Петър Паунов.