Общински съвет- Кюстендил ще избира временни кметове на Кюстендил и селата
Общински съвет- Кюстендил ще избира временни кметове на Кюстендил и селата / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Избор на временно изпълняващ длъжността кмет на община Кюстендил и избори на временно изпълняващи длъжността кметове на кметства от общината ще бъде първа точка в дневния ред на предстоящото 44- то заседание на Общински съвет- Кюстендил, което ще се проведе на 18 септември. Все още не е ясно кой от заместник- кметовете ще замести Петър Паунов по време на предизборната кампания, отговори на въпрос на Дарик председателят на ОС Иван Андонов.
Клетва като общински съветник ще положи юриста Владислав Паунов, който влиза на мястото на Васил Иванов, който вече е председател на Общинската избирателна комисия. Той ще замени Иванов и в две от постоянните комисии към съвета.
10 са докладните, които на този етап са включени в дневния ред на сесията, но се очакват и извънредни такива.
"Това най- вероятно ще бъде предпоследната сесия за този мандат на ОС. Стартират много програми и проекти и ще се постараем да не спираме работата на общинска администрация, като в началото на октомври се очаква да бъде последното ни заседание. Внесохме в срок документите за създаване на МИГ в Министерството на земеделието и храните. До 4 октомври ще разберем дали сме одобрени. Дано резултатът да е положителен, за да стигнат европейските средства и до селата в община Кюстендил и община Невестино", коментира председателят Иван Андонов.