Отваряне на оферти
Отваряне на оферти / Община Дупница
Поредна жалба до Комисията за защита на конкуренцията спира процедурата по избор на изпълнител за ремонт на 7 улици след сменен водопровод. Отварянето на офертите трябваше да стане днес.

Процедурата по избор на фирма е спряна ден преди отварянето на офертите, след като е подадена жалба от старозагорска фирма до КЗК. Тъй като в жалбата има искане за налагане на временни мерки, община Дупница е длъжна да спре всякакви действия включително и отварянето на офертите. Поръчката е на обща стойност около 370 837 лв. без ДДС.  297 504 лв. от тях са предвидени за ремонтиране на общо 1 369 метра от ул. “Евтим Трайчев”. За ремонт на общо 400 метра от улиците “Велико Търново”, “Ропотамо” и “Средец” са заделени 73 334 лева. Срокът за изпълнение на дейностите е 16 месеца. Не е ясно как ще се отрази забавянето на процедурата.

Припомням, че заради жалба в началото на месеца беше стопирана и поръчката за избор на изпълнител на обектите по проекта за Интегриран градски транспорт. Там все още няма решение на КЗК.
Дарик- Кюстендил