Намаляват персонала на театъра и дават 159 600 лв. на ФК Велбъжд?
Намаляват персонала на театъра и дават 159 600 лв. на ФК Велбъжд? / netinfo

  22 докладни записки ще разгледа на заседанието си на 24 юли Общинския съвет в Кюстендил, съобщи председателя му Васил Иванов. Съветниците ще приемат отчетите на общинските предприятия и търговските дружества с общинска собственост. Ще бъдат актуализирани и правилниците им за работа.

  Обсъдено ще бъде и и финансовото подпомагане на ФК "Велбъжд".  Предложението е за 159 600 лв. от преизпълнението на бюджета. Имало и инвестиционен интерес за бившият хотел "Спорт палас", но предстои да бъде гласувано участието на общината в бъдещата инвестиция. Изслушан ще бъде отчетът на РПУ Кюстендил по отношение на престъпността в общината.

  Намаляване на персонала в театъра от 18 на 14 души също ще обсъдят съветниците в предложеното от директора Чавдар Ненов ново щатно разписание. Предвижда се в кюстендилският театър да остане само технически персонал.

  За следващото заседание на ОбС решение след сесията ще вземат членове на възстановения Консултативен съвет, в който влизат преставители на всички групи в ОбС.