Над 2240 ще са членовете на СИК в Десети район- Кюстендил
Над 2240 ще са членовете на СИК в Десети район- Кюстендил / Дарик- Кюстендил,архив
2 243 ще са членовете на СИК в Кюстендилски избирателен район. Те ще работят в 281 секции, в 9- те общини от областта. Най- вероятно преди изборите ще бъдат формирани и подвижни избирателни секции за да се улесни гласуването на хората с увреждания, като такива се очаква да бъдат заявени от общините- Кюстендил, Дупница и Бобошево.

Консултациите за съставите на СИК, при кметовете на общини бяха направени през тази седмица, като до 25 април документите трябва да бъдат изпратени в РИК- Кюстендил. Поименните състави на всички Секционни избирателни комисии трябва да бъдат утвърдени до 30 април, каза за Дарик председателят на РИК Красимир Петров.

По данни на ГД ГРАО, по постоянен адрес в област Кюстендил живеят 157 050 души, но близо 30 000 от тях имат настоящ адрес извън областта. Например, Община Кюстендил има 79 665 жители по постоянен адрес, но от тях 20 794 имат настоящ адрес извън общината. Община Дупница е с 50 502 жители по постоянен адрес, като от 5 718 имат настоящ адрес извън общината.
Колко ще са избирателите с право на глас ще се знае преди изборния ден, когато станат готови и т. нар. забранителни списъци.
 
Дарик- Кюстендил