На съд за побой на полицейски служител в гр. Бобов дол
На съд за побой на полицейски служител в гр. Бобов дол / Дарик радио,архив

Районна прокуратура - Дупница внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А. Кирилов и Г. Кирилов за причиняване на телесна повреда на полицейски служител.
На 16.04.2016 г. в гр. Бобов дол двамата обвиняеми нанесли юмручни удари в лицето и тила на полицейски служител от „Охранителна полиция" към Районното управление на МВР. Поводът за агресивното поведение станало несъгласие от страна на обвиняемите с разпореждания, свързани с изпълняваните от него служебни задължения като автопатрул.
Около 06.30 ч., извършвайки обход на централната част на града като автопатрул, пострадалият и негов колега - свидетелят Ю.К., видели паркиран лек автомобил „Ауди" пред кафе „Сапи", непосредствено след пътен знак „В-2". Те спрели пред заведението и помолили собственичката на колата, която седяла заедно с А. Кирилов на тротоара, да я премести. Тя им отвърнала, че ще го стори, обаче в този момент се намесил А. Кирилов. Той настоял жената да не изпълнява молбата на полицейските служители и започнал да ги нарича с обидни думи, крещейки към тях „да се махат и да не им развалят празненството".
Чувайки виковете от заведението излезли няколко души, сред които бил и другият обвиняем - Г. Кирилов. Служителите на реда слезли от патрулния автомобил и се насочили към кафенето за изясняване на случая. В този момент А. Кирилов нанесъл удар с юмрук в областта на лицето на пострадалия полицай, след което последвал удар в задната част на главата му от страна на Г. Кирилов. Веднага след това побойниците побягнали и напуснали мястото на инцидента.
След предприетите оперативно-издирвателни мероприятия Г. Кирилов бил установен същия ден, а А. Кирилов обявен за местно издирване и по-късно задържан.
От заключението на изготвената в хода на разследването по делото съдебно-медицинска експертиза е видно, че в резултат на нанесените удари на полицейския служител е причинена лека телесна повреда.
Предстои насрочване на делото от съда. За повдигнатото обвинение се предвижда наказание „Лишаване от свобода" от една до пет години,информират от Апелативна прокуратура София.