Министър Добрев раздаде пътеводител и фенерче на ученици в Рилския манастир
Министър Добрев раздаде пътеводител и фенерче на ученици в Рилския манастир / Дарик- Кюстендил

Министър Делян Добрев  раздаде, на близо 1 000 ученици от Кюстендилска област туристически пътеводител на 15-те значими туристически обекта в региона, в Светата Рилска обител.

„Добре дошли в най-голямата българска Светиня -Рилската света обител,  това е място  на най-вълнуващи спомени за дълбоките корени на вяра, на история и на култура. Приветствам инициативата на областната управа да създаде този пътеводител за Кюстендилска област. Нека това  да послужи за пример на всички места в България", заяви игуменът на Рилската обител- дядо Евлогий.

Министър Добрев раздаде пътеводител и фенерче на ученици в Рилския манастир
netinfo

Областният управител на Кюстендил инж. Владислав Стойков каза, че ще се радва пътеводителят да стигне до всяко дете и то да опознае историята на значимите културни обекти на родния край.  От председателя на туристическата организация Венцислав Удев, той получи и почетния плакет за принос в туризма.

„Благодаря ви за инициативата, така вие увековечихте природата, изключителните обекти за туризъм и прекрасните места на Майка България, които радват всяко сърце", каза и кметът на Кюстендил Петър Паунов, обръщайки се към организаторите.

„Безспорно днес най-щастливи са учениците, първо защото не са в клас, защото са посетили един от най-красивите манастири  в България. Пожелавам ви максимално бързо да преминете списъка с  обекти. Лично аз имам да наваксвам, защото от тези 15 съм посетил само два", сподели и министърът на икономиката Делян Добрев.

Учениците, които имаха печати на Рилския манастир на пътеводителите, получиха и награди- туристически фенер от министъра на икономиката Делян Добрев.

Министър Добрев раздаде пътеводител и фенерче на ученици в Рилския манастир
netinfo

Гости на събитието бяха депутатите от ГЕРБ Кирил Калфин и Емил Гущеров, кметът на Кюстендил Петър Паунов.