Мая Манолова ще настоява важните за Кюстендил и областта проекти да се реализират
Мая Манолова ще настоява важните за Кюстендил и областта проекти да се реализират / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Заместник- председателят на Народното събрание и депутат от Кюстендилска област, Мая Манолова декларира, че ще продължи да настоява важните за областта проекти да се реализират.
"За мен е важно в следващия период, и в оставка на правителството на Орешарски и по време на Служебно правителство да не се спира работата по големите проекти за Кюстендил и областта. Стартира нов етап от изграждането на Здравния център в Кюстендил, за което са осигурени 2, 5 млн. лв. Надявам се и строителството на римската стена да започне в най- скоро време. Работи се в балнеосанаториума и къщата на КНСБ, в процес е и процедурата по ремонта на ДНА", заяви Манолова. Тя декларира, че правителството е превело 750 000 лв. на община Кюстендил за водопровода за минерална вода до бившия хотел Спорт палас.
"Очаквам ОС и кметът да удържат на думата си и сума в такъв размер от общинския бюджет да бъде насочена към решаване на проблеми в селата от общината. Ще настоявам и в следващия държавен бюджет да има програма насочена към селата", каза Мая Манолова.
Зам.- председателят на НС очаква утре, на консултативния съвет при президента да бъде определена дата за предстоящите, предсрочни парламентарни избори.
"Надявам се ГЕРБ да успокоят тона за утре. Подаваме оставка без митинги и протести. Не сме се вкопчили във властта на всяка цена. Живеем в обща държава и трябва да има приемственост. Приоритетите са бюджета за следващата година, финализиране на споразумението с ЕС и важните инфраструктурни проекти, в областта на енергетиката и други области от икономиката", коментира Мая Манолова. Тя допълни, че след като изборите през юли вече са невъзмжони, не е редно да се правят избори през август и началото на септември, когато хората са отдавна планирали почивките си за този период от време.
По- голяма намеса на държавата в икономиката, като инвеститор, собственик, регулатор. Мерки за увеличаване на заетостта и намаляване на младежката безработица. Условия за по- гъвкаво пенсиониране. Семейно подоходно облагане, са част от приоритетите на БСП за предстоящите избори.
"Нашите избиратели, които не отидоха до урните искат повече реформи, повече заетост и социална политика. Нашата идея бе да възложим на правителството няколко по- сериозни действия, но след като от ДПС очертаха хоризонт за работа до края на годината това нямаше как да се случи. В кампанията ще заявим, че в каквото и споразумение да влизаме занапред, всичко ще е прозрачно и ще се случва пред очите на гражданите", заяви Мая Манолова.