Мая Манолова: Държавата да инвестира и в жп транспорта, а не само в автомагистрали
Мая Манолова: Държавата да инвестира и в жп транспорта, а не само в автомагистрали / Личен архив

Държавата да инвестира в нормален жп транспорт, призова депутатът от БСП Мая Манолова. Тя се противопостави за пореден път на решението за спиране на влакове, което подтикна към протести хиляди българи. Манолова, заедно с лидерът на общинската организация Катерина Янчева и младежи от партията в Кюстендил подкрепиха протеста в Мездра, на 16 януари.


"След като харчат милиарди в строителството на автомагистрали, да инвестират и в нормален жп транспорт. Пътувахме за Мездра с пътническия влак- студено, мрачно, неподдържано, влакова композиция от 1971 година. Ако посегнат и на влакове в нашия регион, каквито планове имаше за от 1- ви февруари сме готови на протести", заяви Мая Манолова.
От БСП- Лява България са готови да подкрепят Стратегия за жп транспорта и Единна транспортна схема, чрез която жп и автобусния транспорт да се допълват.
"В България ½ от населението е бедно, а точно тези хора ползват жп транспорт, защото не могат да си позволят автомобилен или автобусен транспорт, за да отидат на работа, на училище или да видят възрастните си родители, или старите си къщи по селата и малките градове", коментира Манолова.