Брезова горичка в Кюстендил
Брезова горичка в Кюстендил / netinfo
Омбудсманът Мая Манолова се обяви за промяна на проекта за парк Галерията в Кюстендил и спасяване на брезовата горичка, до галерия „Вл. Димитров- Майстора”.  До нея бе изпратена жалба от Инициативния комитет в защита на брезовата горичка, с молба да съдействие.

„Като омбудсман, аз защитавам правото на българските граждани на чиста природа, на зелена среда  и на добър въздух, а Кюстендил е уникален със страхотния си въздух, със зеленината, с природата и би трябвало да бъдат положени всички усилия за спасяване на брезовата горичка. Това което правя, в изпълнение на моите ангажименти, в резултат на жалбата съм изпратила писма до община Кюстендил и МОСВ, ще изпратя и до МРРБ, като управляващ орган и заедно с общината, като бенефициент, да положат усилия и проектът да бъде променен, така че горичката да бъде запазена. Няма аргументи, които да оправдават унищожаване на брезова горичка в центъра на областен град, а още повече на Кюстендил. Това е забележителност, не по- малка от редица други. Хората са прави да си бранят природата и най- хубавото на града, зеленината”, коментира пред журналисти Мая Манолова.

Омбудсманът се срещна с част от Инициативния комитет в брезовата горичка до ХГ „Владимир Димитров- Майстора”.

Мая Манолова бе гост на Празника на черешата в Кюстендил, като поздрави хората украсили по уникални начини своите щандове. Кюстендилци й подариха череши и искаха да се снимат с омбудсмана.

Празник на черешата
Влади Владимиров


 
Дарик- Кюстендил