/ БГНЕС, архив
Доброволците, с координатор Анелия Велинова в Кюстендил ще набират хранителни продукти в магазините на двете големи хранителни вериги в Кюстендил тази събота и неделя, в подкрепа на кампанията на омбудсмана Мая Манолова- „Великден за всеки“ – „Дари празник за баба и дядо“.

Кампанията „Великден за всеки“ стартира с ято бели гълъби на Благовещение

“Всеки кюстендилец, който пазарува може да купи и предаде на доброволците хранителни продукти от изготвения списък и да помогне на бедстващ пенсионер. Огромно- Благодаря на тези уникални млади хора, с добри сърца, които заедно с Анелия Велинова подкрепят кампанията. Гордея се тях! Доброто побеждава!”, каза в ефира на Дарик за Югозападна България националният омбудсман Мая Манолова.

Целта на инициативата „Великден за всеки“ - „Дари празник за баба и дядо“ е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери. Техните притежатели ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.

“Списъците с хората, които ще получат ваучерите ще бъде съставен по обективен признак от НОИ, като в тях ще попаднат пенсионерите, на които пенсията надвишава с малко прага определен от държавата за получаване на Великденските надбавки от 40 лв., който е 348 лв.”, заяви Мая Манолова.

Тя отбеляза е нещо много важно, всеки дарител, който преведе сума по сметката на кампанията посочва общината, към която да бъдат насочени парите. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.

IBAN: BG03BUIB98885029906100
Банков код: BUIBBGSF


Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Дарик- Кюстендил