/ netinfo
“Извиняваме се на гражданите на Кюстендил и молим за разбиране, ние също ще се съобразим с техните притеснения”, каза в интервю за Дарик говорителят на Главна дирекция Гранична полиция, Лора Любенова.

Ръководството на Отряда за въздушно наблюдение, са поели ангажимент, да се създаде необходимата организация и полетите да приключват по- рано, досега са били до полунощ. Това разбира се, не важи, когато става дума за полети с полицейска задача.

Учебно-тренировъчни облитания на хеликоптери на Гранична полиция притесняват кюстендилци
 
“Специализирания отряд за въздушно наблюдение на Гранична полиция изпълнява тренировъчни полети над Кюстендил, в тъмната част на денонощието, с прибори за нощно виждане, което за съжаление предполага полет на малки височини, за да могат пилотите да тренират точно тези умения.

Пилотите трябва да покрият определен норматив на брой часове с очилата за нощно виждане, за да могат да изпълняват полицейските си задължения и в тъмната част на денонощието.

Има изградена нова скъпо струваща площадка за хеликоптери на територията на ГДГП- Кюстендил, която се използва и затова кюстендилци чуват този шум от хеликоптерите.

Причината е, както ми обясниха колегите, за да кацнат с оглед безопасността, трябва да направят заход от към града, съобразявайки се с посоката на вятъра”, коментира в отговор на въпроси от Дарик Лора Любенова.
 
Отрядът за въздушно наблюдение е използвал хубавото време до днес, за да могат пилотите да покрият определения норматив от летателни часове. Днес и през уикенда, полети не са планирани.

Със смяната на времето и с намаляването на светлата част от деня учебните полети няма да бъдат толкова късно, във вечерните часове, казаха още от Гранична полиция
Дарик- Кюстендил