Кирил Калфин и ГЕРБ питат бизнеса: Какво можем да направим, за да се облекчи вашата работа?
Кирил Калфин и ГЕРБ питат бизнеса: Какво можем да направим, за да се облекчи вашата работа? / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Кандидатите за депутати на ПП ГЕРБ в Кюстендилски избирателен район се срещнаха с представители на бизнеса в Кюстендил и Дупница. Какво можем да направим, за да се облекчи вашата работа?, попита водачът на листата Кирил Калфин. Печелите ли вие, печелят и хората, защото ще има работни места. Ако ни гласувате доверие, ние като народни представители ще облечем вашите предложения в законова форма, допълни Калфин.
Водачът на листата на ПП ГЕРБ отново застъпи тезата си, че за да се случват добри неща в Кюстендил е необходимо да обединят усилията си всички, независимо от коя политическа сила са или институция.

Кирил Калфин и ГЕРБ питат бизнеса: Какво можем да направим, за да се облекчи вашата работа?
netinfo

"Трябва да има взаимодействие между централната и местната власт, а проводника сме ние- народните представители. Последните месеци са пример в тази посока. Няма да повтарям инвестициите, които осигурихме и за балнеологията и за прокуратурите. Бъдещите ни планове са свързани с Коридор №8 и язовир Кюстендил. От 7- 8 месеца, усилено работим за привличане на инвеститори за бившето военно поделение в Кюстендил, една територия от около 112 дка", коментира Калфин. Той припомни и времето, когато община Кюстендил беше две години без бюджет, а така няма как да се привличат инвеститори.
ПП ГЕРБ е против нови съкращения в администрацията, като единствен начин да се пълни със средства бюджета. "Начина е с привличане на инвеститори, а инвеститорите идват, когато има фискална стабилност, постигната при правителството на ГЕРБ", заяви Кирил Калфин.

Кирил Калфин и ГЕРБ питат бизнеса: Какво можем да направим, за да се облекчи вашата работа?
netinfo

Областният управител и трети в листата на ГЕРБ Владислав Стойков изрази задоволството си, че и в националната програма, като приоритет за Кюстендилска област е заложено развитието на малкия и среден бизнес.
"Търсят се нови пазари, в Близкия Изток, Азия и Южна Америка. Не трябва да забравяме и старите, традиционни пазари, където да пласирате продукцията си. За програмния период 2014- 2020 са договорени от правителството на ГЕРБ 3 млрд. лв. Ние ще помогнем при подготовката на документите за кандидатстване и когато е необходимо ще се отпускат и пари от държавния бюджет", коментира Стойков.