Изграждане на детска площадка поискаха жителите на община Бобошево
Изграждане на детска площадка поискаха жителите на община Бобошево / Дарик,архив

В рамките на приемния си ден народният представител Валентин Микев се срещна с жителите на община Бобошево. Над 10 майки с малки деца потърсиха съдействието на депутата във връзка с искане за изграждане и ремонтиране на две детски площадки. "Поддържането на тези съоръжения е изцяло в правомощията на кмета, но той не прави нищо и те се рушат. На фона на демографския срив в България, в Бобошево има много новородени и подрастващи, които няма къде да играят. Търсим Вашето съдействие за намиране на възможност за ремонтиране и изграждане на две детски площадки", заяви млада майка.

От своя страна Микев разгледа терена на съществуващата площадка, която се нуждае от ремонт и терен за изграждане на нова. "Ще направим всичко възможно да помогнем. Общинските съветници  от ГЕРБ ще внесат докладна записка в Общинския съвет, а аз поемам ангажимент, след като експерти направят количествено-стойности сметки, да преценим с какви средства ПП ГЕРБ би могла да помогне", допълни Валентин Микев.
Той предложи още със съдействието на ПП ГЕРБ в Бобошево да се организират профилактични прегледи за майките и децата. Идеята бе приета с овации и остана дата, в която да бъде организиран прегледът.