/ netinfo
Спектакълът "Големанов" на ОбДТ "Невена Коканова" Дупница ще се представи на местна сцена на 16 февруари от 19.00 ч. Не случайно след Бай Ганьо, Големанов е най-популярният българскидраматургичен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение. Ивайло Калоянчев успешно върви по стъпките на баща си. След като блестящо се превъплъти в Бай Ганьо и покори родна, европейска и американска сцена, сега се впуска в ново предизвикателство в ролята на Големанов. Компания му правят и царете на комедията Светослав Пеев и Веселин Цанев, както и младата звезда Ивайло Захариев, заедно с още десетина актьори. 
Стефан Цанев блестящо е адаптирал комедията на Ст. Л. Костов, като й придава прочит, който е по-различен от останалите, но също толкова актуален, както в наши дни... 
Цена на билетите - 2 лева за ученици и 5 лева за възрастни . 
В постановката участват синът на Калата - Ивайло Калоянчев, Латинка Петрова, Славчо Пеев, Ивайло Захариев, Люба Пашова, Веселин Цанев, Иван Иванов, Николай Иванов, Виктория Янева, Снежана Малковска, Василка Сумева, Мария Миради и Петя Хаздай.