Йордан Татарски
Йордан Татарски / netinfo
Областните управители трябва да бъдат избираеми, това обяви областният управител Йордан Татарски при поредната му среща с обществеността от областта, която се проведе в Кюстендил. Според него ако това стане, на губернаторите трябва да бъде дадени правомощия на административен контрол върху оперативната работа на общините.

„В момента някои кметове са като местни феодали. Трябва освен това да се промени законодателството и пълномощията на кметовете да могат да се прекратят по инициатива на гражданите, с  решение на общинските съвети”, заяви Йордан Татарски.  Досега той е имал срещи с жителите на общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Бобошево и Кочериново.
„Хората на тези срещи ми поставят битови проблеми, които са от компетенцията на кметовете. Повечето си мислят, че областният управител може да променя решенията на кметовете, но това не е така. Аз имам контрол единствено върху административните актове на общините. Най- често поставяните проблеми са свързани с водоснабдяването и канализацията. В този сектор хаоса е голям. Това е така в цялата страна”, допълни Татарски.

Среща с граждани
netinfo