Феновете на Миньор: Полицията ни бие, псува и обижда
Феновете на Миньор: Полицията ни бие, псува и обижда / netinfo

"Отношението на полицията към нас е невиждано, такъв произвол няма", заяви за Дарик председателят на фенклуба на "Миньор"-Перник Петър Илиев. Той уточни, че фенове са бити и арестувани, защото са искали да пият вода и да излязат от стадиона.

"Момчето е казало, че иска да излезе да си купи вода, отсреща в къщата продават, но му е казано от полицаите, че не може. Свалиха го на земята и започнаха да го ритат. Другото момче бе задържано, защото снимаше с телефона си боя", каза Илиев. "Буферо" обвини полицаите, че пръскат със спрей, псуват и обиждат феновете на "Миньор".

"Не знам защо е това отношение към нас. Били ли сме някои в Кюстендил, чупили ли сме, бомбички ли сме хвърляли, няма такова нещо. Както аз, така и половината перничани, имат роднини в Кюстендил, не разбирам от къде идва тази омраза", коментира председателят на фенклуба. Петър Илиев има информация, че атаката на т. нар. скинари срещу рейса и футболистите преди мача е "подкокоросана от хора от другия "Велбъжд- Кюстендил", не общинския".