Експерти от РЗОК- Кюстендил показаха на болниците как работи системата за пръстови отпечатъци
Експерти от РЗОК- Кюстендил показаха на болниците как работи системата за пръстови отпечатъци / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Работна среща с представители на лечебните заведения за болнична медицинска помощ, във връзка с въвеждане на „Регистрационната система за здравноосигурителни събития при изпълнителите на медицинска помощ" / т. нар. пръстов отпечатък /, се проведе в Кюстендил, по инициатива на РЗОК- Кюстендил.
„Служители на РЗОК- Кюстендил представиха презентация на: Приложение за регистриране на лица и събития при изпълнителите на медицинска помощ чрез Уникален идентификационен номер, както и процедура за регистриране и активация на устройства за генериране на УИН, за работа в Регистрационната система за здравноосигурителни събития, при изпълнителите на медицинска помощ. Проведено бе и практическо обучение за генериране на УИН на лица чрез Регистрационната система в реално време", информира директорът на РЗОК- Кюстендил д- р Сашо Котев.
Зам.-министър Шарков увери при посещението си в Благоевград, че при идентификацията няма да се снемат пръстови отпечатъци на пациентите, а ще се генерира персонален цифров код, с който всеки ще може да проследява как се разходват средствата на здравната каса.
Пациентите от спешен порядък няма да се идентифицират в момента на постъпване в отделението, а по-късно. Децата пък ще се представляват от своите родители и законни представители.