Две години затвор за двама братя крали и хапвали от плячката в къщи в Страдалово
Две години затвор за двама братя крали и хапвали от плячката в къщи в Страдалово / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Две години „лишаване от свобода", след сключено споразумение с Районна прокуратура - Кюстендил, постанови съдът за братята Г. и В. Маноилови от с.Баня, област Благоевград. Двамата са се признали за виновни в кражба, извършена в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление.
През октомври 2014 г., мъжете отишли в с. Страдалово, огледали къщите и установили, че три от тях са необитаеми. За да проникнат в тях, с помощта на брадва, счупили катинари на входни врати и прозорци. На място се хранили с намерени консервирани продукти и отнели различни видове медни съдове на обща стойност 736 лв. След извършване на последната кражба, Маноилови били забелязани от кмета на с. Неделкова Гращица в района на бившия стопански двор, която поискала от тях да представят личните си документи. Те се уплашили, побягнали и изоставили чувалите с откраднатата покъщнина.
Самоличността на крадците с богато криминално минало била установена в резултат на проведените оперативни мероприятия. Двамата братя ще изтърпят поредното си наказание в затворническо заведение от закрит тип при „строг" режим, информира пресцентърът на Апелативна прокуратура- София.