Математическият отбор на ОУ Ильо Войвода
Математическият отбор на ОУ Ильо Войвода / 7- мо ОУ Ильо Войвода
За първи път ученици от град Кюстендил участваха в национален математически турнир „ Акад. Кирил Попов “ гр. Шумен. Състезателите бяха от 7- мо ОУ “Ильо Войвода”. Резултатите са повече от добри, сподели ръководителят на отбора Галина Александрова. В първата десетка, от 140 явили се третокласници се класираха Велизар Асенов на 7 място и Борислава Данчева на 10 място, а Калин Иванов е на 16 място.

Математическият отбор на ОУ Ильо Войвода
7- мо ОУ Ильо Войвода

“Децата издържаха на напрежението и най- радващото бе, че успяха да работят като екип и в отборната надпревара се наредиха на 13 място от 40 отбора. Трудните задачи бяха съставени и оценени от доц. Ивайло Кортезов – ръководител на нац.отбор по математика, който специално похвали отбора и даде насоки за по- нататъшната работа с децата”, коментира г- жа Александрова.

Математическият отбор на ОУ Ильо Войвода
7- мо ОУ Ильо Войвода

Тази година в турнира участваха 820 ученици, от 2 до 8 клас включително от повече от 40 училища и математически школи от страната.
Състезанието се провежда в един ден на два етапа: индивидуален етап – темата съдържа 6 задачи с избираем отговор, 3 задачи, на които трябва да се напише отговора и 1 задача, на която трябва да се опише решението. Времето за работа е 75 минути, максималният брой точки е 50. Oтборен етап –  темата съдържа 4 задачи. Отборът (не повече от 4 ученици) представя общо решение на всяка задача. Времето за работа е 120 минути, максималният брой точки е 50.

Математическият отбор на ОУ Ильо Войвода
7- мо ОУ Ильо Войвода

Математическият отбор на 7 ОУ е част от групата „Забавна математика“ по проект „ Твоят час “ и може да се похвали с една много успешна учебна година , в която успя да спечели всички първи места на проведените математически състезания в града , с 4 златни, 3 сребърни, 4 бронзови медала, многобройни грамоти за отлично представяне и сертификати за високи постижения от най-престижните математически състезания провеждани в България.

На най-добрия състезател от отбора Борислава Данчева предстои участие в националния кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру“ организирано от МОН и във финала на международния математически турнир „ Математика без граници“ в гр.Несебър.
 
 
7- мо ОУ Ильо Войвода