Дупничанинът Александров завоюва квота за Рио, малшанс за бобовдолецът Методиев
Дупничанинът Александров завоюва квота за Рио, малшанс за бобовдолецът Методиев / БФБ

Дупничанинът Даниел Александров спечели 9-та квота за борбата за олимпийските игри в Рио през август. На квалификационния турнир в Истанбул, националът стигна до финала в кат. до 75 кг на класическия стил, което му осигури и визата.
Александров записа три победи - надви мексиканеца Хуан Ескубар с 10:0, надделя над швейцареца Жонас Босерт с 9:6, а на полуфинала се справи и с шведа Роберт Росенгрен със 7:4. Така на финала по-късно днес дупничанинът ще излезе срещу турчина Селчук Себи.

Отново малшанс за бобовдолецът Милослав Методиев. Състезателят на кюстендилския клуб „Васил и Георги Илиеви" остана, за втори път на победа от Олимпийските игри. При най- тежките до 130 кг, Милослав Методиев загуби на полуфинала пред шведа Магнус Еурен с 1:4. Методиев стартира с успех срещу Невеен (Индия) с 9:0, надделя над поляка Банак с 4:0.
Това бе и последната олимпийска квалификация за Рио. Другите двама българи в класическия стил не успяха да се преборят за визите и загубиха още на старта, информира сайта на БФБ.

В кат. до 59 кг световният и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов отстъпи пред арменеца с шведски паспорт Харутунян с 2:5, а Константин Стас падна от молдовеца Катарага с 6:12. Другият вариант за наш борец в категория 59 кг. бе кюстендилецът Александър Костадинов, но треньорите предпочетоха Иво Ангелов!?
През уикенда е надпреварата за квотите в свободния стил при мъжете и жените. Пожелаваме успех на носителят на приза „Спортист №1 на Кюстендил" Евелина Николова, в категория 53 кг.