Димитър Чукарски: Очаквам нови избори, когато те са изгодни на Атака
Димитър Чукарски: Очаквам нови избори, когато те са изгодни на Атака / Дарик- Кюстендил, архив

Не е изненада, че "Атака" има депутат от Кюстендилски избирателен район, коментира пред Дарик бившият народен представител Димитър Чукарски. Той припомни влизането си в парламента преди 4 години, когато като водач на листата на РЗС постигна по- висок резултат от "Атака" и Синята коалиция и спечели мандат.
"Скандалите направиха избора поляризиран- за и против управлението на ГЕРБ. Близо половината от хората не пожелаха да гласуват, а другата половина предпочетоха партии, които със сигурност влизат в парламента. Времето не достигна хората да разберат, че ни има", каза един от учредителите на партия ДАНО. Чукарски отчете и силния резултат на партия ЛИДЕР в региона. "Никой не иска да и обърне внимание за начина на гласуване за тази партия, но тя се отдалечава от участие, в който и да било следващ парламент", заяви бившият депутат.
Управителният съвет на ДАНО се събира на 1- ви юни, за да вземе решение за бъдещето на партията. Тя събра 600 гласа или 0, 9% в Кюстендилска област.
"Правителство ще има категорично. От тук нататък, каквото и да се случва то ще бъде изцяло обслужвайки волята на "Атака". В момента, в който социологическите агенции дадат достатъчно висок процент подкрепа на "Атака" те ще провокират нови избори, след които мястото и тежестта им още повече да нараства. Волен Сидеров успя в предишния мандат да представи по разумен начин партията си, така че избирателя да я хареса, а имаше момент, когато тя бе отписана от всички социолози", коментира прад Дарик Димитър Чукарски. Според него, предсрочни избори може да има и ако не се случат някои минимално важни неща преди зимата.
"Времената са трудни, изключително голяма безработица и изключително ниски доходи. Много хора чакат на държавата да им осигури препитанието, а държавата няма от къде да вземе пари да го направи. Това е проблема", заключи бившият депутат.