ДАНО търгна от Кюстендил, без клишета и с поглед към земеделието
ДАНО търгна от Кюстендил, без клишета и с поглед към земеделието / Дарик- Кюстендил

Депутатите Димитър Чукарски и Тодор Великов, както и Надежда Сандолова- представител на България в Европейската сметна палата представиха в Кюстендил една от най- новите политически формации- Демократична алтернатива за национално обединение / ДАНО /. На 2-ри март ще бъде първият конгрес на партията, в зала 3 на  НДК. Тогава ще бъде избрано и ръководство, и ще започне работа за осигуряване на сериозно присъствие  на партията в следващото Народното събрание.

"Започваме една обиколка, на която ще представим десните консервативни идеи на формацията. Ние няма да мрънкаме, да говорим клишета, а искаме да има конкретни неща", заяви Димитър Чукарски, избран от Кюстендилски избирателен район.

Надежда Сандолова е икономист, одитор и преподавател, и е вероятният председател на новата партия ДАНО. "Залагаме на икономическа политика, която да възвърне и самочувствието на българина, и неговото състояние. Искаме отново да се радваме на земята, на потенциала на държавата и на всичко, което ни заобиколя", каза Сандолова. България е била силна, когато е имала силно земеделие, а сега този сектор е изключително подтиснат, допълни тя.

Договорът за приватизация на електроразпределителните дружества е двустранен, там са поети и ангажименти, не е само покупко-продажба, коментираха от ДАНО и изразиха надежди, че държавата ще вземе необходимите мерки.

Домакин на срещата в Кюстендил бе общинският съветник Асен Динчев, който е  представител на партията за региона.