Д- р Стефан Константинов е вариант за водач на листата на Реформаторския блок
Д- р Стефан Константинов е вариант за водач на листата на Реформаторския блок / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Бившият министър на здравеопазването, акушер- гинекологът д- р Стефан Константинов е номиниран за водач на листата на Реформаторския блок в родния му Кюстендилски избирателен район от ДСБ- Кюстендил. Дали д- р Константинов ще приеме поканата и дали ще бъде утвърден от всички партии в блока ще стане ясно в близките дни.
ДСБ- Кюстендил номинира още Иван Иванов и ген. Атанас Атанасов за водачи на кюстендилската листа.
"Д- р Стефан Константинов бе сред първите членове на ДСБ в Кюстендил при създаването на партията, година по- късно ни напусна, но той е човек с десни убеждения. Проблем е, че има ангажименти в Института по акушерство и гинекология. Иван Иванов е свързан с кюстендилския край, но има много важни задачи в Лабораторията за изследване на иска, в стратегическия сектор енергетика. Ген. Атанасов отговаря за нашата област в националния ръководен орган на партията", коментира за Дарик председателят на ДСБ- Кюстендил д- р Иван Пипонов. За членове на листата на реформаторите са номинирани още 3- ма души от Кюстендил, Дупница и Бобов дол.
Окончателното решение ще се вземе от трите партии- България на гражданите, ДСБ и СДС. Партията на Корман Исмаилов няма да издига кандидат от Кюстендил. БЗНС имат едно предложение. България на гражданите от Кюстендил предлагат за водач някои от националните лидери на партията.