Бронз от Баку за Спортист №1 на Кюстендил за 2011 г.
Бронз от Баку за Спортист №1 на Кюстендил за 2011 г. / БФБ

"Спортист №1 на Кюстендил" за 2011 година, Евелина Николова спечели бронзов медал на турнира по борба за жени на Европейските олимпийски игри в Баку. В среща за бронзовия медал, в категория до 55 килограма Евелина Николова победи в оспорвана среща Ирина Ологонова / Русия / с 3:1 / 8:8 технически точки/.
В първата част на срещата Евелина Николова губеше с 2:6 точки, но спечели втората част с 6:2 и при равенството в точки /8:8/ за победител бе обявена българката, която спечели последните две технически точки. Евелина Николова стигна до мача за бронзовия медал, след като в репешажите победи Матилде Ривиер от Франция.

Бронз от Баку за "Спортист №1 на Кюстендил" за 2011 г.
netinfo

Николова завърши Спортното училище в Кюстендил и тренира борба в клуб "Васил и Георги Илиеви", а по- късно спечели отличия по сумо и за СК "Крис".

Другите трима носители на приза "Спортист №1 на Кюстендил"- Владислав Методиев, Милослав Методиев и Александър Костадинов, които се бориха на игрите в Баку, за съжаление загубиха в първите си срещи и нямаха шанс да бъдат изтеглени на репешаж.