Бойко Борисов открива пътен възел Даскалово
Бойко Борисов открива пътен възел Даскалово / снимка: Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще открият официално за движение първото ниво на новоизградения пътен възел „Даскалово". Това ще стане утре- 18 декември, в 9, 30 часа. Съоръжението свързва автомагистралите „Люлин" и „Струма". То се изгражда при пресичането на автомагистрала „Люлин" с пътя София - Перник - Гюешево.

За движение на моторни превозни средства се отварят две ленти в посока София и две ленти в посока Перник по път І-6 към Гюешево, както и две ленти в посока Перник - Владая и връзката с АМ „Струма" в посока Кулата. 

Схемата на пътния възел е тип "Диамант" с кръгово движение на едно ниво. Рингът е проектиран като неправилен елипсоид за проектна скорост 40 км/час. Поради голямата денивелация между трасето на АМ "Люлин" и пътя София - Перник по-голяма част от пътните връзки и кръговото движение са с мостови конструкции.

Всички пътни съоръжения, както по трасето на автомагистралата, така и по пътните връзки, са съобразени с пресичането на съществуващата ж.п. линия София -Перник, информират от Министерски съвет.