Безплатни премиера на „Операция Шменти Капели” и концерт на БТР в Босилеград
Безплатни премиера на „Операция Шменти Капели” и концерт на БТР в Босилеград / Ангел Павлов

Консулът на България в Ниш Антония Велева бе гост на премиерата на филма на Владислав Карамфилов-Влади  Въргала- „Операция Шменти Капели" в Босилеград. Културно-информационният център на българите организира гостуването на екипа на филма. Премиерната прожекция, която бе безплатна, се състоя пред препълнена зала в Културния дом в града.

От десет години в Босилеград не е имало кино-прожекция, каза Александър Димитров, по чиято покана кино-екипът бе в града. Той допълни, че никога досега в града не е имало филмова премиера.

"Разказваме за отношенията в държавата през последното десетилетие. Със сценария търсех абсурда, а после всичко това се случи и стана истина", разкри Въргала. Той е финансира филма с ипотека на жилището си.

Б.Т.Р имаха безплатен концерт в двора на местното училище, организиран от Културно-информационният център на българите в Босилеград и Агенцията за българите в чужбина. Освен местни хора, специално за концерта дойдоха и фенове от София и Кюстендил.

„Очарован съм от топлото посрещане, въпреки, че за първи път съм в Босилеград", каза вокалът на българската рок-банда Наско, изненадан от това, че всички гости на концерта знаеха песните на групата наизуст. Той обеща на местната публика да направи голям концерт за годишнината на групата догодина, когато тя ще чества своя 20- годишен юбилей. Той съвпада с 20- годишния юбилей на международният  Великденски фестивал в Босилеград.

Наско съобщи, че Б.Т.Р ще изнесат концерт и в Кюстендил на 23 юни, за  Празника на черешата.

В Босилеград пяха и се забавлява и с група „Пет", основана от единият китарист на Б.Т.Р.