90 % от ремонтните дейности в общинският приют за кучета в Дупница са завършени
90 % от ремонтните дейности в общинският приют за кучета в Дупница са завършени / Маргарита Петрова,Дарик радио

90 % от ремонтните дейности в общинският приют за кучета в Дупница са завършени. Предстои ремонт на административната сграда каза Десислава Борисова, началник отдел "Екология, чистота и временна трудова заетост" в община Дупница.

Новите 16 клетки в общинският приют са почти готови, с тях помещенията стават 26. Те напълно отговарят на изискванията увери Десислава Борисова. Клетките са с размери 120 см на 180 см, съгласно изискванията на Наредбата. „Дали сме максимален размер на клетките, за различните породи размерите са различни, но ние сме дали максимални, за да бъдат по широки, както за кучетата, така и да са по удобни за персонала" обясни Борисова.

Довършителните дейности по клетките са малко - поставяне на табели и каишки в помещенията, вече са поставени съдове за храна и вода. В рамките на извършените ремонтни дейности е обособен двор за разходка на кучетата. Предстои да бъде преустроена и административната сграда и обособяване на други помещения като помещение за приготвяне и съхранение на храна на кучетата, карантинно помещение и такова за престои на кучета, които са минали кастрация или след оперативна намеса.

Към момента се очаква разрешение от Областна дирекция по безопасност на храните за експлоатация на клетките.

За работата на приюта ще бъде назначен само още един служител.